DOMEIN LEIEDAL

Kruiskouter 50

8501 Bissegem

056 35 36 77

info@domeinleiedal.be

openingsuren

volg ons ook op

 

 

accommodatie

Op Domein Leiedal ligt het grote cafetaria centraal tussen alle pistes: je hebt er uitzicht over de twee overdekte rijhallen en de grote buitenpiste.

De kleinste piste is een zuivere dressuurpiste, in de grote piste en buitenpiste vinden zowel dresuurlessen als cavalletti- en springlessen plaats.

Op de terrassen bij het cafetaria en langs de buitenpiste is het heerlijk toeven, al dan niet in de schaduw van de bomen.

Eigenaars kunnen hun viervoetige vrienden stallen in ruime boxen met directe toegang tot de grote piste, paardendouche en solarium. In de binnen- en buitenstallen bij de hoeve staan 20 pony's en 35 paarden ter beschikking voor manegeruiters.

Op de verkeersvrije binnenkoer kunnen paarden vastgemaakt worden voor verzorging. De grote verharde parking vooraan het domein biedt ruim plaats voor trailers.

De paarden en pony's gaan twee keer per week buiten in de loopweiden. Voor de merries met een veulen zijn er grasweiden voorzien voor de opfok van de veulens. De weiden van Domein Leiedal bevinden zich rondom de manege.

De verblijfshoeve - die een geschiedenis heeft die teruggaat tot 1740 - staat centraal op het domein. Tijdens schoolvakanties verblijven hier groepen die op ruiterkamp komen. Buiten de vakanties kan het gebouw (of enkel de eetzaal en keuken) voor tal van gelegenheden gehuurd worden. De hoeve heeft een gezellige leefruimte, slaapgelegenheid voor 30 personen, sanitair en een volledig uitgeruste keuken met grill.